Uitvaartmuziek

Muziek voor een uitvaart

Je bent op zoek naar muziek voor een uitvaart. Je denkt na over je eigen afscheid. Of je vader, oma of lief is net overleden. 

uitvaartmuziek muziek uitvaart uitvaartdienst

Ga voor lievelingsmuziek

Iedereen heeft wel een lievelingsnummer, een lijflied of een muziekstuk dat herinnert aan een speciale gebeurtenis. Vaak meerdere. Bij het afscheid is het fijn om deze muziek te horen. Dat hoeft geen droevige of rustige muziek te zijn. Als iemand een echte rockliefhebber was, dan mag je dat horen.

Uitvaartmuziek op genre

Heb je geen goed idee welke muziek past bij de uitvaart van jouw overleden dierbare? Vind uitvaartmuziek op genre in één van de playlists hieronder. 

Uitvaartmuziek Nederlands

Uitvaartmuziek Klassiek

Uitvaartmuziek Top 100

"Muziek spreekt wanneer woorden ontbreken"

Heinrich Heine

Live muziek, een DJ of een eigen optreden op de uitvaart

Muziek blijft je nog meer bij als het live is. Of als je danst, terwijl de DJ de sfeer bepaalt. Dat kan een enorme ontlading én mooie herinnering zijn.

Als je het echt persoonlijk wilt maken kun je zelf optreden of één van de gasten vragen zijn muziek ten gehore te brengen. 

Kinderen laten optreden

Voor kinderen kan het lastig zijn om afscheid te nemen. Toch kun je ze goed betrekken bij de uitvaart door ze te laten optreden. Misschien kan een kleinkind goed blokfluit spelen of een nichtje heel goed zingen. Wanneer je het minder spannend wilt maken, kan je de kinderen als groep een nummer laten doen.  Belangrijk is dat ze iets doen waar ze zich prettig bij voelen en waar ze hun emotie in kwijt kunnen.

uitvaartmuziek uitvaart kind optreden

Uitvaartmuziek voor je vader, moeder, opa, oma of kind

Weet je nog niet welke nummers voor de uitvaart?

Uitvaartmuziek over de dood: van de laatste adem tot het hiernamaals.

Minder gebruikelijke nummers. Maar wel raak. Wil je eens een ander geluid laten horen op de uitvaart? Dan is dit misschien de uitvaartmuziek voor jou. 

Heb je nog steeds vragen over de muziek voor de uitvaart?

Zoals hoeveel nummers mag ik kiezen? In welke volgorde? Welk nummer bij binnenkomst? Welke bij het verlaten van de zaal? Hij hield helemaal niet van muziek, dus wat nu? Hoe kom ik aan live muziek?

Ik kan je helpen in al deze gevallen.