Uitvaartdienst

uitvaartdienst ritueelbegeleider afscheid

Jij en de jouwen willen een onvergetelijk afscheid

Je zoekt iemand om je te helpen met de vorm en inhoud van de uitvaartdienst. Daarom ben je hier.

Je wil dat het afscheid helemaal wordt zoals jouw overleden vader, oma of lief het mooi zou vinden. Je wil dat het bij jou en de jouwen past. Je wil dat het troostrijk is voor alle aanwezigen.

Ik beloof je een ode aan het leven. We laten zien, voelen en horen wie zij was. En hoe het voelt nu hij er niet meer is. Voor jou, de jouwen en de mensen om haar heen.

Wat anderen over mij zeggen

Chris Beekman
Chris Beekman
Mea Vota Uitvaartverzorging
Read More
Ik ben uitvaartverzorger. Als ik met Kimm werk, dan verzorgt zij een passende uitvaartceremonie voor de nabestaanden, terwijl ik alles voor en na de ceremonie regel. Kimm gaat met de familie in gesprek over het leven van de overledene, ze draagt ideeën aan voor de ceremonie, stemt inhoudelijk alles op elkaar af en maakt een perfect draaiboek. De uitvaarten die ik met haar mocht verzorgen gingen in goede samenwerking en alle families waren dik tevreden met het resultaat. Zou ik Kimm aanbevelen? Bij dezen!!
Britt Douven
Britt Douven
Read More
Kimm is een super lieve en geduldige vrouw. Tijdens de uitvaart van mijn zus heeft zij ons goed begeleid in onze woorden en ons alle ruimte gegeven voor eigen inbreng. Kimm luister goed. We hebben een prachtige uitvaart neergezet mede dankzij haar. Dankjewel!
Docenten Ritueelbegeleiding
Docenten RitueelbegeleidingGaandeweg Uitvaartopleidingen
Read More
Jouw naam mag dan uit een bouquetreeks komen, jij brengt diepgang en schoonheid met jouw woorden. Tussen zingen en zeggen schets jij een wereld van dromen en denken.
Previous
Next

Aanpak

Kennismakingsgesprek

Eerst kom ik luisteren. Naar jullie wensen en verhalen. Ik vraag wat je het allerliefste wil vertellen. We praten over hoogte- en dieptepunten. Dat ene stopwoordje, dat typische gebaar. Wat hij betekende voor jou. Wat jij betekende voor haar. 

Jij kiest wat bij je past. 
Of je nu gelooft in de hemel, een bron van licht of het grote niks, we kunnen altijd iets verzinnen dat voor jullie past bij dit moment. Ik denk mee over rituelen. Van kaarsjes aansteken tot het uitbrengen van een toost. Of een heel persoonlijk ritueel.

We gaan zorgen dat iedereen haar straks beter kent.
We bedenken samen passende muziek en goede teksten. En wie er iets wil zeggen of doen. We bepalen al ongeveer de volgorde. 

Iedereen doet mee op zijn manier. 
Ik ben er voor je als je zelf graag wilt schrijven of spreken en dat nog niet zo makkelijk vindt. Ik heb aandacht voor de kinderen in de familie en hun beleving van het afscheid. 

Voorbereiding van de uitvaartdienst

Ik neem zoveel mogelijk werk uit handen. Ik houd overzicht over de dienst en we hebben contact wanneer nodig. Zodat alles duidelijk en naar jullie wens is.

Wat ik doe.
Ik schrijf een welkomstwoord, introducties en het dankwoord. Als je wilt schrijf ik ook een levensverhaal. Ik heb contact met iedereen die een bijdrage levert. Ik denk mee en geef tips. Ik verzamel alle speeches, muziek en andere onderdelen van de uitvaartdienst. Ik zorg dat hetzelfde verhaal niet meer dan één keer voorbij komt. Ik maak het programma en zorg dat de ceremonie boeiend is tot het einde.  Ik maak een presentatie met jullie foto’s en filmpjes. Als ik klaar ben ligt er een perfect draaiboek. 

Ik ben tevreden als jij vol vertrouwen toeleeft naar het afscheid
En denkt: ik weet precies wat me te wachten staat. Samen met Kimm hebben we een prachtig en passend  afscheid gemaakt met vertrouwde en verrassende onderdelen. En helemaal zoals mijn vader, oma of lief het mooi zou vinden.

uitvaart regelen uitvaartdienst

Op de dag van de uitvaart

Dan ben ik ceremoniemeester, dus iedereen kan met zijn praktische vragen over de uitvaartdienst bij mij terecht en ik zorg dat iedereen weet wat van hem verwacht wordt. Ik bespreek het draaiboek met de mensen van de uitvaartlocatie. Ik zorg dat alle benodigde spullen voor de uitvaartceremonie aanwezig zijn en samen zetten we alles klaar.  Ik heet iedereen welkom en leid de ceremonie tot het eind.

Wil je een onvergetelijk afscheid?

Tarieven

Uitvaartceremonie

compleet, 16-18 uur werk
800 (vrijgesteld van BTW)
 • Gesprek
 • Levensverhaal, welkom, introducties en slotwoord schrijven
 • Tips en ideeën
 • Contact met iedereen die een bijdrage levert
 • Draaiboek maken en bespreken
 • Ceremonie leiden

Je kunt ook kiezen voor één van onderstaande opties

Uitvaartceremonie leiden

4-5 uur werk
200 (vrijgesteld van BTW)
 • Gesprek
 • Ceremonie leiden

Uitvaartceremonie maken

6-8 uur werk
300 (vrijgesteld van BTW)
 • Gesprek
 • Ideevorming
 • Draaiboek bespreken en afronden

Levensverhaal

8-10 uur werk, 800-1.000 woorden
400 (vrijgesteld van BTW)
 • Gesprek
 • Schrijven
 • Goed vinden

Bijkomende kosten

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief reiskosten ad € 0,35 per kilometer en het starttarief van € 20 (vrijgesteld van BTW). Reistijd wordt niet in rekening gebracht. 

Wanneer ik kosten maak voor het aanschaffen van materialen voor de ceremonie worden deze één op één aan u doorberekend, dus zonder extra kosten.

De uitvaartverzekering dekt de kosten van mijn werkzaamheden in veel gevallen onder de noemer ritueelbegeleiding. Omdat ik als zelfstandige werk, kun je mij rechtstreeks benaderen of via een uitvaartondernemer.

Heb je nog vragen?