Wie ik ben

uitvaartbegeleider kimm giebels van ceremonies met kimm leidt een uitvaartdienst

Wie ben ik?

Ik ben Kimm Giebels-Westhuis. Getrouwd met Ingrid en moeder van een dochter en een zoon. Ik woon en werk met veel plezier in ‘t Gooi. Ook in Utrecht, Amersfoort, Almere en Amsterdam werk ik graag.

Ik ben een natuurliefhebber en dierenvriend. Ik houd van kunst en mooie woorden. In mijn vrije tijd ben ik zorgvrijwilliger bij hospice Kajan en geef schrijfles in het basisonderwijs. In mijn rol als algemeen bestuurslid en lid van de Give A Damn Foundation steun ik organisaties, die LHBTI’s helpen. Ik besteed mijn tijd het liefst aan mijn gezin, familie en vrienden.

Rode draad in studie en werk

Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd, bij Christie’s gewerkt, in de financiële wereld en bij de overheid. De rode draad? Voor mensen werken, inzicht en betekenis (helpen) geven en met structuur en helderheid begeleiden. Liefst met een grote dosis creativiteit.

In mijn mooie vak komen al deze ingrediënten samen. Voor ik als ceremoniemaker en levensverhalenschrijver startte heb ik de opleiding tot ritueelbegeleider bij Gaandeweg gevolgd. 

Ceremonies maken is mijn roeping

Hoe mooi is het om met anderen betekenis te mogen geven aan het leven? Prachtig! Als je het mij vraagt. 

Waarom? Omdat het mijn verlangen is dat ieder mens echt gezien wordt.  Omdat een goed afscheid het rouwproces kan starten. Omdat een scheiding financieel, juridisch én emotioneel afronding nodig heeft. Omdat dat rust geeft. Omdat je fris aan de start van je nieuwe begin verschijnt. Omdat in dit moment iets  moois kan ontstaan. Tussen mensen en in woord, klank, beeld en/of gebaar. 

En dat weet ik uit ervaring. Nadat mijn opa zijn laatste adem uitblies waren we als familie  samen als nooit tevoren.