Levensverhaal

levensverhaal in memoriam levensschets

In verhalen blijven mensen leven

Jij wilt een levensverhaal laten schrijven. Voor de uitvaart van je vader, oma of lief. Of voor jezelf en/of je familie, omdat je terug wilt kijken op (een deel van) je leven. Je wilt je verhalen nalaten. 

Ik weet zeker dat ieder leven een goed verhaal oplevert. En ik schrijf het graag. Bij leven en bij afscheid.

Levensverhaal voor een uitvaart

Ik schrijf het levensverhaal van je overleden vader, oma of lief, zodat jij en de jouwen met een warm hart kunnen herinneren.

Ik beschrijf vaders leven van wieg tot graf. Jij beleeft oma’s leven met de ups en de downs. Je kunt het levensverhaal van je lief delen en keer op keer herlezen.

Op de uitvaart kun je de ode aan het leven (laten) voordragen. Velen horen iets nieuws. Iedereen is geboeid. Je geeft jouw dierbare een plek in vele harten.

levensverhaal herinneringen in memoriam uitvaart

"Van het ene op het andere moment verandert ze van 'de vrouw van' en 'de moeder van ' in een vrouw met dromen, verlangens en een verhaal."

Anniek van den Brand
levensverhaal bij leven terugkijken in memoriam

Levensverhaal bij leven 

Jij wil terugkijken op je leven. Want jouw levenseinde nadert. Of het leven heeft een onverwachte wending genomen. Je bent ernstig ziek. Je relatie is voorbij. Je verhuist naar de andere kant van de wereld.

Je wilt je verhaal nalaten aan je kinderen, je familie, je vrienden. 

Maar waar moet je beginnen? Als zelf schrijven niet gaat, dan doe ik het graag voor je. 

Een dochter over het levensverhaal van haar vader (bij leven)
Read More
"Dank voor het levensverhaal van mijn vader. Mooi dat het niet slechts gaat om een feitenrelaas, een opsomming van de dingen in zijn leven, maar dat het ook een beeld geeft van wat mijn vader voelde en ervaarde bij zijn werk, zijn hobbies en zijn relaties met anderen."

Aanpak

Dan kom ik langs, stel vragen en luister. Met mijn volle aandacht ben ik bij jou of jullie. Je durft het achterste van zijn tong te laten zien. Het leven ontvouwt zich voor mijn ogen.

Achter mijn bureau schrijf ik het levensverhaal. Soms hebben we tussendoor kort contact. Als het levensverhaal af is, dan hoor ik graag of het goed is. Als nodig, slijpen we het samen fijn tot het helemaal klopt.

Wil je dat ik een levensverhaal schrijf?

Tarieven

Levensverhaal bij leven

10-15 uur werk, 2.000+ woorden
695 (incl. 21% BTW)
  • Gesprek
  • Schrijven
  • Goed vinden

Levensverhaal bij afscheid

8-10 uur, 800-1.000 woorden
400 (vrijgesteld van BTW)
  • Gesprek
  • Schrijven
  • Goed vinden

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief reiskosten.

Voor een levensverhaal bij afscheid:
€ 0,35 per kilometer en het starttarief van € 20 (vrijgesteld van BTW)

Voor een levensverhaal bij leven:
€ 0,45 per kilometer en het starttarief van € 25 (incl 21% BTW)

Reistijd wordt niet in rekening gebracht. 

Wil jij een levensverhaal bij leven, maar kun je de kosten niet dragen?

Stichting Take a Break realiseert wensen voor personen of gezinnen die in de bloei van hun leven geconfronteerd worden met een ernstige ziekte. Door het vervullen van hun wensen wil Take a Break een positieve bijdrage leveren aan – de soms laatste fase van – het leven van de betrokkenen. zo heeft deze Stichting ooit een levensverhaal betaald voor een uitbehandelde moeder, die haar levensverhaal aan haar kinderen wilde nalaten.