Kijktips

Kijktips over het levenseinde, afscheid, het hiernamaals en rouw

Als jouw levenseinde nadert of jouw dierbare gaat sterven, dan betreed je waarschijnlijk onbekend terrein. Dan kunnen films, series en documentaires je een beetje wegwijs maken. Hieronder mijn kijktips over de stervensfase, de uitvaart, het hiernamaals en rouw. 

Kijktips levenseinde afscheid rouw hiernamaals

Kijktips Netflix

Wil je je graag meer weten en nadenken over het levenseinde? Netflix heeft interessante series en documentaries. Hieronder de trailers om je een indruk te geven. 

Kijktips NPO

Ben je geconfronteerd met het levenseinde? NPO heeft vele series en docu’s gemaakt over sterven, afscheid nemen, rouwen en het leven na de dood. Als je klikt op het plaatje van je keuze kom je direct bij het programma terecht op NPO Gemist. 

Je kunt je onderleggen in de basis met Dood voor Beginners. Je Gaat Dood Zoals Je Geleefd Hebt volgt een jaar lang het wel en wee in hospice Cadenza. Over Mijn Lijk gaat over jonge mensen met een ongeneeslijke ziekte. Voor dieptegesprekken verwijs ik je graag naar Coen Verbraaks Kijken in de Ziel voor Achterblijvers en Op de Drempel.. Wil je weten hoe bekende Nederlanders tegen het leven en de dood aankijken, dan is De Kist iets voor jou. Over rouw gaat het programme Ik Mis Je. En neem een kijkje in de toekomst: rouwverwerking via Deepfake Therapy

Kijktips TEDx

De vrouw van Jason B Rosenthal schreef You May Want To Marry My Husband in de Modern Love Column van de NY Times. Jason B. Rosenthal vertelt over haar levenseinde en de periode erna.

Nora McInerny is grappig, openhartig en recht voor zijn raap. Ze praat over doorgaan mét verlies. 

Lakshmi Pratury nodigt je uit een brief te schrijven aan je geliefde, kinderen, vrienden en andere naasten. Zodat zij altijd kunnen teruglezen hoe jij ze zag. 

Kijktips voor kinderen tot 12 jaar

Als iemand doodgaat, is dat heel verdrietig. Er gebeurt heel veel in korte tijd, en kinderen hebben daar vaak veel vragen over. In de vierdelige Klokhuisserie over dood en afscheid gaat presentatrice Eva op zoek naar antwoorden.

Toen Kess bijna vijf was overleed haar oudere zus Bo. Sindsdien leeft ze in een huis vol herinneringen. Omdat Kess voor het eerst naar de middelbare school gaat en nieuwe vrienden gaat maken, vraagt ze zich af of ze over de dood van haar zus moet vertellen. Bekijk het in de docu Wokenzusje

Na de dood van haar moeder zorgt Sam (14) voor haar twee broertjes. Nadat Sam in het Hiernamaals belandt, kan ze haar leven overdoen. Ze besluit alles te doen om de dood van haar moeder te voorkomen.

Willems overleden kat verdient een goddelijk graf: een piramide. De kat moet goed bewaard blijven, dus Pieter krijgt een lesje taxidermie. Ze halen bouwstenen voor de piramide in een enorme kalksteengroeve. En de jongens van de Proefkeuken maken slimme boobytraps om te voorkomen dat de piramide geplunderd wordt. 

 

This is the end (thisistheend.nl) is een webpagina van de NVVE met een lijst direct te kijken online films over het zelf gewilde levenseinde. 

Houd je van animatiefilms? Dan tip ik graag deze lijst met zes animatiefilms over de dood.